Obeležen praznik “Dan Dužijance” u Subotici

Nacionalni Savet Bunjevaca je i ove godine obeležio svoj Nacionalni praznik “Dan Dužijance” 15. avgusta 2019. godine u Subotici.
Na gradskom trgu u prisustvu velikog broja gostiju prisutnima se obratila predsednica Nacionalnog Saveta Dr Suzana Kujundžić Ostojić, koja je između ostalog posebno naglasila napredak ostvaren po pitanju okončanja postupka standardizacije Bunjevačkog jezika, te sledećim koracima koji bi trebalo da dovedu do uvođenja Bunjevačkog jezika u službenu upotrebu na prvom mestu u Subotici.
Na navedenom skupu Nacionalni Savet Vlaha u Republici Srbiji predstavljao je sekretar Saveta Bojan Modrlanović koji je u ime predsednika Novice Janoševića čestitao praznik i uručio poziv predsednici Nacionalnog Saveta Bunjevaca za zajednički sastanak predstavnika dva saveta čije se održavanje planira za kraj septembra meseca.
Obeležavanju Nacionalnog praznika Bunjevaca prisustvovao je Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, kao i predstavnici Pokrajinske vlade, grada Subotice i mnogobrojnih nacionalnih saveta u Republici Srbiji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu