15. Festival vlaške izvorne pesme u Boru

U organizaciji Centra za kulturu grada Bor, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i gradske uprave 15. Festival vlaške izvorne pesme okupio je pobednike dosadašnjih festivala iz brojnih opština istočne Srbije.
U kategoriji solo pesma sa muzičkom pratnjom pobedila je Kladovljanka Danijela Pražić, pobednica borskog Festivala vlaške izvorne pesme 2015. i pobednica negotinskog festivala „Gergina“ 2009. i 2010. godine. Danijela se ovoga puta predstavila pesmom „Barbat ku mustacê”.
Stručni žiri u sastavu: Svetlana Arsić, umetnički direktor festivala, Izvorinka Milošević, poznata interpretatorka vlaškog melosa i Maja Radovanović, master etnomuzikolog, odlučio je da Danijeli dodeli titulu pobednika u kategoriji solo pesme sa muzičkom pratnjom, a u kategoriji pesama bez muzičke pratnje Katici Todorović, vokalnoj solistkinji iz Grljana.
Na ovom takmičenju nadmetao se i Danijel Baronović, vokalni solista iz Negotina, koji je, takođe imao zapažen nastup. I Kladovljanka Dragana Jeremić imala je zapažen nastup osvojivši u kategoriji pesama sa muzičkom pratnjom peto mesto.
U ime Nacionalnog Saveta bio je prisutan zamenik predsednika NSVS Dalibor Orsovanović.

Izvor: ngportal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu