ОГЛАСИО СЕ ПРЕДСЕДНИК НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА ВЛАХА: Јаношевић позвао све политичке чиниоце да не злоупотребљавају трагедију у Бору

курир, информер

Председник Националног савета Влаха Новица Јаношевић позвао је све политичке чиниоце да не да не злоупотребљавају трагедију која се десила у Бору.

Његово саопштење преносимо у целости:

“Национални савет влашке националне мањине позива све политичке чиниоце да не злоупотребљавају трагедију која се десила у Бору.

Наиме последњих дана, након описа трагичног догађаја од стране полицијских званичника, поједине политичке партије у још једном покушају прикупљања јефтиних политичких поена, стављају се у наводну заштиту Влаха.

Поставља се питање како се сада сетише Влаха? Још једном, Национални савет Влаха истиче су Власи припадници полиције, тужилаштва, судских органа, извршне власти, законодавне власти, локалних самоуправа, образовног, здравственог и целокупног друштвеног система те да верују својој држави и носиоцима највиших државних функција.

Национални савет влаха осуђује гнусни злочин који се десио убиством мале Данке, верујемо да ће полиција и тужилаштво професионално расветлити случај, и да ће починиоци максимално бити кажњени.”, стоји у саопштењу председника Националног савета Влаха, Новице Јаношевића.

Више о овоме можете прочитати у новинама КУРИР и ИНФОРМЕР.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest