И У ЖАГУБИЦИ ВЛАСИ УЧЕ ВЛАШКИ

У петак 6. децембра 2019. године, представници Националног Савета Влаха у Републици Србији и Општине Жагубица обишли су школе на територији општине Жагубица у којима деца похађају ВЛАШКИ ГОВОР СА ЕЛЕМЕНТИМА НАЦИОНАЛНЕ КУЛТУРЕ и деци поделили бесплатне уџбенике.

Прилика је била и да се промовише уџбеник и радна свеска али и да се чује мишљење деце шта мисле о култури и традицији Влаха. Потпредседник НСВС др Драги Дамњановић, чланица НСВС Девица Ченаковић, директор Основне школе у Лазници и члан управног одбора Завода за Културу Влаха Неша Печић и директор средње техничке школе у Жагубици и помоћник председника општине Душан Милосављевић су могли да се увере да деца познају влашку културу веома добро а да многи дечаци и девојчице играју влашка кола у фолклорним секцијама.

Уџбеници и радне свеске су веома срдачно прихваћени код деце која су рекла да ће следеће године још већи број другара да се пријаве за овај изборни предмет. На територији Жагубице више од 50 детета учи ВЛАШКИ ГОВОР у школама у Лазници, одељењу у Селишту и основној школи у Крепољину.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest