Обележен празник “Дан Дужијанце” у Суботици

Национални Савет Буњеваца је и ове године обележио свој Национални празник “Дан Дужијанце” 15. августа 2019. године у Суботици.
На градском тргу у присуству великог броја гостију присутнима се обратила председница Националног Савета Др Сузана Кујунџић Остојић, која је између осталог посебно нагласила напредак остварен по питању окончања поступка стандардизације Буњевачког језика, те следећим корацима који би требало да доведу до увођења Буњевачког језика у службену употребу на првом месту у Суботици.
На наведеном скупу Национални Савет Влаха у Републици Србији представљао је секретар Савета Бојан Модрлановић који је у име председника Новице Јаношевића честитао празник и уручио позив председници Националног Савета Буњеваца за заједнички састанак представника два савета чије се одржавање планира за крај септембра месеца.
Обележавању Националног празника Буњеваца присуствовао је Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, као и представници Покрајинске владе, града Суботице и многобројних националних савета у Републици Србији.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest