Толеранција и међусобно разумевање

БОР – Састанак представника Националног савета Влаха и градске власти у Бору почео је минутом ћутања у спомен на преминулог заменика председника овог савета Далибора Орсовановића.

„Град Бор је мултиетничка средина где сви грађани живе добро и квалитетно, у толеранцији и у међусобном разумевању. Припадници Влашке националне мањине који у готово свим борским селима чине већину могу бити поносни да живе у таквом окружењу. Активности чланова Националног савета Влаха су усклађене са актуелном епидемиолошком ситуацијом. Већина традиционалних културних манифестација из тог разлога није одржана, али је зато рад савета усмерен ка промоцији образовања и ка информисању припадника Влашке националне мањине“, нагласио је на састанку председник Националног савета Влаха Новица Јаношевић.

„Чињеница да у Бору извршну власт чини чак 13 припадника Влашке националне мањине најбоља је потврда заступљености Влаха у друштву и јавном животу града уопште“, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић и додао да локална самоуправа има одличну сарадњу са Националним саветом Влаха, као кровном организацијом ове националне мањине у Србији.

„Град Бор је и израстао на темељима међусобне сарадње и разумевања грађана без обзира на то одакле долазе, а нема разлога да се ова традиција не настави“, закључио је Миликић.

Извор: РТВ Бор

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest