13.01.2016. ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ НА ИСТРАЖИВАЊУ И ПРОМОЦИЈИ

Saradnja između FMU, KPC Petrovac i Nacionalnog saveta Vlaha

Juče je u Beogradu potpisan protokol o saradnji na istraživanju i promociji između Fakulteta muzičke umetnosti Beograd, Kulturno – Prosvetnog centra Petrovac na Mlavi i Nacinalnog saveta Vlaha Srbije.

Ispred fakulteta protokol je potpisala dekan Ljiljana Nestorovska, ispred Kulturno – Prosvetnog centra Petrovac na Mlavi, direktor Miodrag Lukić, a ispred nacionalnog saveta Vlaha Srbije, predsednik Radiša Dragojević.

Saradnja između ovih institucija će se odvijati na više planova, a prvenstveno na istraživanju i promociji tradicionalne muzike i igre petrovačke opštine.

U okviru toga, Fakultet muzičke umetnosti obezebedio bi istraživače, odnosno izvođače, studente i profesore FMU, odnosno katedru za etnomuzikologiju i profesora Dimitrija Golemovića, koji je istraživanja tradicionalne narodne muzike petrovačke opštine započeo još devedesetih godina prošlog veka.

Kulturno prosvetni centar i Nacinalni savet Vlaha obavezuju se da obezbede logistiku: putne troškove, smeštaj, honorare istraživača, kao i troškove izdavanja publikacija, odnosno nosača zvuka, po završenim istraživanjima.

Аутор: Иван Јовановић

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest