15. Фестивал влашке изворне песме у Бору

У организацији Центра за културу града Бор, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и градске управе 15. Фестивал влашке изворне песме окупио је победнике досадашњих фестивала из бројних општина источне Србије.
У категорији соло песма са музичком пратњом победила је Кладовљанка Данијела Пражић, победница борског Фестивала влашке изворне песме 2015. и победница неготинског фестивала „Гергина“ 2009. и 2010. године. Данијела се овога пута представила песмом „Барбат ку мустацê”.
Стручни жири у саставу: Светлана Арсић, уметнички директор фестивала, Изворинка Милошевић, позната интерпретаторка влашког мелоса и Маја Радовановић, мастер етномузиколог, одлучио је да Данијели додели титулу победника у категорији соло песме са музичком пратњом, а у категорији песама без музичке пратње Катици Тодоровић, вокалној солисткињи из Грљана.
На овом такмичењу надметао се и Данијел Бароновић, вокални солиста из Неготина, који је, такође имао запажен наступ. И Кладовљанка Драгана Јеремић имала је запажен наступ освојивши у категорији песама са музичком пратњом пето место.
У име Националног Савета био је присутан заменик председника НСВС Далибор Орсовановић.

Извор: нгпортал

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest