18.04.2013. У БОРУ ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА ШТАМПАНИХ ИЗДАЊА НА ВЛАШКОМ ПИСМУ

У четвртак, 18. априла 2013.године, у Народној библиотеци у Бору, организована је промоција прве три штампане публикације на влашком писму под називом: „Говорим влашки“, „Панда учи кунг фу“ и „Шаљиве влашке приче“.

Промоцију је организовало Удружење за очување идентитета, културе, традиције и језика Влаха “Гергина” из Неготина.

Заинтересованој борској публици о најновојим публикацијама које су штампане на влашком писму, говорио је професор Слободан Голубовић дПасујони из Кучева.

У овом мултимедијалном програму који је одржан под називом “Прво писање и читање” учествовали су Вионера Пауновић и оркестар “Источници” маестра Милета Пауновића, етно група “Гергина”, младе рецитаторке Марија Шамић, Јелена Драгомировић и Ана Бируцић из Прахова.

Кроз мултимедијални програм “Прво писање и читање” којим су промовисане прве штампане публикације на влашком писму, конферансу су водиле чланице “Гергине” Снежана Челојевић и Вања Станојевић.

У име Удружења “Гергина” и Националног савета Влаха, присутне је поздравио Прим.Др Синиша Челојевић, председник УО Удружења Гергина и члан Извршног одбора Националног савета Влаха.

Аутор: Прим.Др. Синиша Челојевић, председник одбора за службену употребу језика и писма Националног савета Влаха

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest