24.03.2013. U KLADOVU ODRŽANA PROMOCIJA PRVIH ŠTAMPANIH IZDANJA NA VLAŠKOM PISMU

У суботу, 23. марта 2013. године, у Дому културе у Кладову, организована је промоција прве три штампане публикације на влашком писму под називом: „Говорим влашки“, „Панда учи кунг фу“ и „Шаљиве влашке приче“.

Уз несебичну помоћ директорке Жаклине Николић и запослених у Центру за културу у Кладову, ову промоцију је организовало Удружења за очување идентитета, културе, традиције и језика Влаха „Гергина“ из Неготина.

Заинтересованој кладовској публици о најновијим публикацијама које су штампане на влашком писму, говорили су примаријус др Синиша Челојевић, председник и Драган Андрејевић, члан Удружења „Гергина“.

У овом мултимедијалном програму, који је, у галеријском простору Дома културе у Кладову одржан под називом „Прво писање и читање“, учествовали су фрулаш Драги Николић, младе рецитаторке Марија Шамић, Јелена Драгомировић и Ана Бируцић, као и женска вокална група „Гергина“, под руководством Слободана Јоновића.

Кроз мултимедијални програм „Прво писање и читање“, којим су промовисане прве штампане публикације на влашком писму, публику су, у кладовском Дому културе водиле чланице Удружења „Гергина“, Снежана Челојевић и Миломирка Цица Јововић.

Аутор: Живојин Р. Драгишић , Одбор за обавештавање и издавачку делатност Националног савета Влаха

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest